STF Sillegårdens sommarpensionat

Adress: Brunnsvägen 21, 686 95 Västra Ämtevik
Område: Värmland (Naturnära)
Visa karta

Hotell | Mitt i sagans och de säregna historiernas land. Där vid Frykens strand i Värmland, mellan Sunne och Karlstad hittar du Sillegårdens sommarpensionat. Här kliver du in i lugnet från en svunnen tid och bor i trivsamma rum med pensionatstandard.

Tänk dig att sluta ögonen och bara ta det lugnt. Att ligga i en säng och höra fåglarna kvittra och bäcken porla. Du ser dej själv kliva ner över ängen och ta ett morgondopp i Fryken. Stärkt av doppet tar du dig upp till trädgården och redan på håll känner du doften av kaffe och nybakat bröd. Efter frukosten tar du en promenad och känner hur tankarna skingras och du är i nuet. Det är så vi vill att det skall vara hos oss. Enkelt, vackert och snällt. Snällt mot kroppen. Snällt mot miljön. Snällt mot människor. Snällt mot djur. I matsalen serveras lunch och den trerätters meny som ingår i halvpensionen och även där är vi snälla. För vi lagar mat dina sinnen minns. Så du kan bara sluta ögonen och njuta.

Gårdens historia
Textilkonstnärinnan, entreprenören och berättaren Ida Sahlstrom och henne make August Nilsson köpte Sillegårdsbrunns Varmbadhus och byggde 1915 den vackra matsalen i fornnordisk stil. I enlighet med Idas livssyn och vilja samsades friherrinnor, arbetarhustrur, amiraler, bönder, direktörer och kvarnarbetare kring borden. Selma Lagerlöf var också en återkommande gäst. Sillegården blev vida känd för sin goda mat och hit färdades folk långväga ifrån. Till pensionatet uppfödes mindre boningshus och i dessa är dagens boende inhyst.

Incheckning sker efter klockan 15.00 och utcheckning senast klockan 11.00.

Varmt välkommen till Sillegårdens sommarpensionat!

Recensioner

Policy

Incheckning (tidigast)
15:00
Utcheckning (senast)
11:00

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 56550005
Gatuadress
Brunnsvägen 21
686 95 Västra Ämtevik
Öppettider (reception)
9-17


Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
Build: 2022-07-26 14:25:13, Host: online3core20, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.