STF Helags Fjällstation

Adress: STF Helags Fjällstation, 84599 Ljungdalen
Område: Jämtlandsfjällen (Naturnära, Fjällområde)
Visa karta
Gästbetyg: 96% 415 av 432 rekommenderar (109 recensioner)

Gästbetyg: 96%

(415 av 432rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Bemötande och service 4,6 av 5
Boendestandard 4,1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,3 av 5
Städning 4,1 av 5
Prisvärt 3,8 av 5
Frukost 4,4 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 113)

Pris vs kvalitet

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige fre 05 aug 2022)
“Priset ligger för högt i förhållande till vad som erbjuds.”
Totalupplevelse 2 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 1 av 5
Frukost 3 av 5

Gott bemötande, fina faciliteter och här...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tor 04 aug 2022)
“Gott bemötande, fina faciliteter och härlig restaurang. Hoppas bara på att det inte byggs ut allt för mycket så att det får behålla sin karaktär.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 3 av 5

Handduken på toaletten i restaurangen va...

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 03 aug 2022)
“Handduken på toaletten i restaurangen var dyngsur. Helt blöt och borde bytas ut några gånger per dag. Känns ohygieniskt. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 3 av 5

Personalen och middagen var allt

Rekommenderad av Henrik, Sverige (Sverige mån 01 aug 2022)
“Så himla fint och härligt, dock saknade jag egen toa/dusch på rummet men förstår svårigheterna med det. Middagen var super!! ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5
Frukost 3 av 5

Dyrt men bra!

Rekommenderad av Janne, Sverige (Sverige fre 29 jul 2022)
“En chokladboll kostar 35 kr, det är att dra iväg tycker jag. Ölsortimentet liknar någon södermalmspub med onödigt lite variation (mest IPA). Ingen tysk lager eller danskpilsner till de vuxna på stationen…”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 4 av 5

Helags-upplevelse

Rekommenderad av Staffan, Sverige (Sverige mån 25 jul 2022)
“Hej Upplevelsen är naturen, samt restaurangen efteråt 😏 Boende skulle kunna erbjuda lite mer mindre rum för mindre antal Personer. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5
Frukost 5 av 5

Personalen är toppen!

Rekommenderad av Lisa, Sverige (Sverige sön 24 jul 2022)
“Fjällstationen är den mysigaste i Sverige! Alltid härligt att komma dit. Personalstaben är genuint trevlig och vill alltid gästens bästa. Denna gång hjälpte de oss extra mycket då vi hade bokat bäddar och hamnat i olika rum, men de ordnade så att vi fick bo tillsammans. Vi är så tacksamma för det! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5
Frukost 5 av 5

Ombonat och mysigt i vildmarken

Rekommenderad av Johan , Sverige (Sverige tis 19 jul 2022)
“Om man är van vid tält eller vanliga fjällstationer är detta rena lyxen. Trevlig personal, god mat, rent och fräscht. Underbar bastu med utsikt över glaciären. Och Wi-Fi till kidsen. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5
Frukost 5 av 5

Fruktansvärt dåligt!!!!

Ej rekommenderad av Lena Warneby, Sverige (Sverige tis 19 jul 2022)
“Bokade en vecka innan vistelse Men pga dålig väder minusgrader och 12-15 sekundmeter, ansåg vi att det inte var säkert att ge sig ut på fjället. Tror fjällräddningen håller med mig. Jag boxade 4 bäddar 2 dagar ink frukost lunch middag, lakan och slutstädning. Fick inte tillbaka ett öre, eftersom ni tydligen planerat min vistelse flera månader innan jag bokade!!!! Inte ens lakan hyra eller slutstädning fick jag tillbaka…. Hoppas någon sov i mina lakan och att ni fick städa riktigt ordentligt!!!!!!”
Totalupplevelse 1 av 5
Bemötande och service 1 av 5
Boendestandard 1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 1 av 5
Städning 1 av 5
Prisvärt 1 av 5
Frukost 1 av 5

Funderingar

Rekommenderad av Vanlig medlem, Sverige (Sverige sön 17 jul 2022)
“Standarden på Fjällstationen har sjunkit, maten har blivit komplicerad och är inte längre vanlig husmanskost, mycket vegetariska rätter har tagit över och det finns inte längre någon vanlig lunch med köttalternativ. Lunchen var gulaschsoppa på linser endast. FrukostYoghurten på havre var verkligen ett lågvattenmärke och leverpastejen följde i samma kategori. Havremjölkprodukter är överlag är inte lika nyttiga som animalisk mjölk (havre, vitaminer och vatten) och bidrar inte till den biologiska mångfalden. För mig är det självklart att det både finns vegetariska och icke vegetariska rätter att tillgå. Medelåldern på de som bodde på anläggningen var 40 +och maten verkar mer anpassad till en progressiv miljömedveten ungdom i främst storstad. För mig är många av dessa rätter inte särskilt miljövänliga utan en lokalt anpassad allsidig meny med vanliga råvaror inhandlade lokalt borde istället vara norm för STF. Det ger lägst miljöpåverkan och skapar arbete och utveckling lokalt för bönderna i regionen. Självklart ska det också finnas bra vegetariska alternativ för de som så önskar. Under pandemin höjdes priserna kraftigt vilket var förklarligt eftersom antalet gäster var tvungen att begränsas, nu när folk återigen strömmar till har inte priserna anpassats vilket är tråkigt. 500 kr för övernattning (medlem) i gamla stugan, känns onödigt dyrt/natt Annars är det fantastiskt med det utbud vi medlemmar i STF kan bidra med i form av gäststugor och fjällanläggningar, de gör det möjligt att uppleva fjällens olika årstider och är och kommer att vara viktiga för en ordnad upplevelse för alla i de svenska fjällen. Låt oss arbeta för att fortsatt kunna leverera bra boende, mat och säkerhet i framtiden. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5
Frukost 2 av 5



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
Build: 2022-07-26 14:25:13, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.