STF Almdalens Fjällgård

Adress: Almdalen 105, 83562 Föllinge  visa karta
Område: Jämtlandsfjällen (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 100% (23 av 23 rekommenderar) (9 recensioner)

Gästbetyg: 100%

(23 av 23rekommenderar)
Totalupplevelse 4,8 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4,4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,2 av 5
Städning 4,6 av 5
Prisvärt 5 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-9 av 9)

Okänd pärla

Rekommenderad av Ida Lindén , Sverige (Sverige sön 05 jul 2020)
“Vi fick en härlig kortvisit till fjällen. Almedalen var en ny bekantskap för oss. Vackra branta fjällsluttningar omger fjälllgården. Randi och Håkan tog hand om oss på bästa sätt. Vi kommer gärna åter och stannar mer än en natt. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Vilket ställe

Rekommenderad av Gea, Sverige (Sverige ons 01 jul 2020)
“Vi är så glada över att ha upptäckt detta ställe. Magiska och fredliga. Vi njöt av fjällen och vi kände oss mycket välkomna där.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

En oas, ett andningshål!

Rekommenderad av Eva, Sverige (Sverige lör 18 apr 2020)
“Vi tillbringade en vårvintrig långhelg i härliga Almdalen. Stället ligger avsides, något jag älskade! Vi tog oss ut på turskidorna i orörda marker. Upplevde den totala tystnaden i Hotagens naturreservat bara vi tog oss en bit ifrån de markerade skoterlederna. Värdparet är vänligt, deras gård ligger underbart avsides. Jag kan varmt rekommendera ett besök här. Vi kommer tillbaka! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 5 av 5

En sån pärla!

Rekommenderad av Fredrik, Sverige (Sverige ons 18 mar 2020)
“Fantastiskt att få lämna "civilisationen" och via 9 km på skidor närma sig denna pärla! Med ett par kilometer kvar så ligger Almdalen där på fjällsluttningen, på södra sidan av en (relativt) skyddad dalgång. Och väl framme så möts man av ett välkomnande värdpar och ett med vedkamin uppvärmt boende. Standarden är lagom enkel: utedass och vedkamin bidrar till känslan av genuinitet och det solcellsdrivna elnätet ger samtidigt bekvämt ljus och möjlighet att t.ex. ladda telefoner (som i och för sig med nöd och näppe bara då och då får kontakt med mobilnätet). Fantastiskt fin helpension! En frukostbuffé som inte lämnar något övrigt att önska! Enda problemet är att allt annat än hemlagade älgköttbullar kommer att kännas torftigt i fortsättningen! Och vilka goda och trevliga middagar! God mat och en bordsplacering som "tvingar" fram samtal med andra gäster! Härligt att kunna prata om dagen som varit, och att planera och diskutera morgondagens turer. Och hela tiden finns Håkan och Randi till hands. Förutom att servera maten så har de svar på alla frågor om lämpliga turer, om vägval, om traktens historia och om vad det egentligen är för djurspår man sett på fjället eller i skogen under dagen. Och, vilken natur! Otroligt vackra dalar och passager mellan mäktiga fjällbranter. Skoterledens bitvis "eländiga gupp" är det enda negativa... men det går ju att välja att gå bredvid dessa! Turerna utanför dessa leder bjöd på såväl sicksackande mellan snötyngda granar som på öppnare passager över myrar och sjöar och genom glesare fjällbjörkskog, och utan att se skymten av någon annan människa på flera timmar. Tack, Randi och Håkan! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Almdalen i Hotagen

Rekommenderad av krille, Sverige (Sverige tor 12 mar 2020)
“Att värdera saker med ett kryss mellan 1-5 är känns svårt, för vad ska man relatera till? fyrstjärnigt hotell eller vad? Bottom line när det gäller Almdalen är iaf vi blev så väl mottagna och hade det så bra på alla sätt att jag tvivlar på att det finns nåt ställe som når upp till den nivån inom hela STF-sfären. Att komma upp till den anrika fjällägenheten där den tronar i sydbranten och träffa dess värdfolk är en upplevelse utöver det vanliga. Det småskaliga lågfjällsområdet erbjuder också en svårslaget intressant turterräng, med ständigt växlande vyer.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Fantastiskt

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 03 mar 2020)
“Magiskt ställe. Mitt i fjällvärlden med milsvid utsikt. Bara njut av stillheten. Åk skidor eller vandra. Den vedeldade bastun var fin efter en dag på fjället.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Stillsamt och mycket trivsamt.

Rekommenderad av Bosse, Östersund , Sverige (Sverige tis 08 okt 2019)
“Stillsamt och mycket trivsamt. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Besök i Almdalen

Rekommenderad av Kellert, Sverige (Sverige mån 26 aug 2019)
“Almdalens fjällgård ligger i väglöst land 9 km från bilväg. Mycket trevligt mottagande av värdparet som visade oss runt och visade oss där vi skulle bo. Mysigt rum med vedkamin, två våningssängar, gasolspis och wc inomhus. El fanns genom solenergi till lampor. ingen täckning i mobilen vid huset men fanns en bit upp på berget, men det klarar man sig utan några dagar. Utmärkt utgångspunkt för dagsturer i fjällen.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Enkel men fräsch stuga i vacker fjällmiljö

Rekommenderad av Tea Berglund, Sverige (Sverige sön 14 apr 2019)
“Almdalen Fjällgård överträffade våra förvåntningar! Stugan vi bodde i hade enkel standard (vedkamin för värme samt utedass) men var fräsch och mysig. Maten var väldigt gott (vi hade helpension) och värdarna Randi&Håkan fick både vuxna och barn känna sig som hemma. Vi skidade runt den vackra dalen på led och myr och njöt av bastun till kvällen. Jag rekommenderar denna pärlan till stället för både vuxna och barn!”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-08-28 17:01:56, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.