STF Almdalens Fjällgård

Adress: Almdalen 105, 83562 Föllinge
Område: Jämtlandsfjällen (Naturnära, Fjällområde)
Visa karta
Gästbetyg: 100% 26 av 26 rekommenderar (9 recensioner)

Gästbetyg: 100%

(26 av 26rekommenderar)
Totalupplevelse 4,8 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4,3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,2 av 5
Städning 4,6 av 5
Prisvärt 4,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-7 av 7)

Away from civilization

Rekommenderad av Satisfied German-Indian couple, Sverige (Sverige fre 01 jan 2021)
“A cost, remotely located mountain cottage was a perfect getaway during corona times. Randi and Håkan were very warm hosts. We chose "helpension" or all-inclusive meals and we were more than satisfied with the quality and taste of the food (all credit to Håkan's cooking). At least one local ingredient in every 3 course dinner was the cherry on the top! Very many possibilities for back-country ski touring in the wild without marked trails. A snowmobile trail and some other marked hiking trails also exist in the area. The cottages are from the 80's with firewood oven heating, so be prepared for some uneven heating in case you're not used to working a fireplace. The remote location (9km from nearest road) and no public transportation makes it necessary to have own car or to hire a taxi. Car engine heaters exist. The toilets are either outdoor toilets without water or attached toilets with only cold water. Good to know to expect a compromise in this respect especially during winter trips to this place. We wish to visit again sometime!”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Okänd pärla

Rekommenderad av Ida Lindén , Sverige (Sverige sön 05 jul 2020)
“Vi fick en härlig kortvisit till fjällen. Almedalen var en ny bekantskap för oss. Vackra branta fjällsluttningar omger fjälllgården. Randi och Håkan tog hand om oss på bästa sätt. Vi kommer gärna åter och stannar mer än en natt. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Vilket ställe

Rekommenderad av Gea, Sverige (Sverige ons 01 jul 2020)
“Vi är så glada över att ha upptäckt detta ställe. Magiska och fredliga. Vi njöt av fjällen och vi kände oss mycket välkomna där.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

En oas, ett andningshål!

Rekommenderad av Eva, Sverige (Sverige lör 18 apr 2020)
“Vi tillbringade en vårvintrig långhelg i härliga Almdalen. Stället ligger avsides, något jag älskade! Vi tog oss ut på turskidorna i orörda marker. Upplevde den totala tystnaden i Hotagens naturreservat bara vi tog oss en bit ifrån de markerade skoterlederna. Värdparet är vänligt, deras gård ligger underbart avsides. Jag kan varmt rekommendera ett besök här. Vi kommer tillbaka! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 5 av 5

En sån pärla!

Rekommenderad av Fredrik, Sverige (Sverige ons 18 mar 2020)
“Fantastiskt att få lämna "civilisationen" och via 9 km på skidor närma sig denna pärla! Med ett par kilometer kvar så ligger Almdalen där på fjällsluttningen, på södra sidan av en (relativt) skyddad dalgång. Och väl framme så möts man av ett välkomnande värdpar och ett med vedkamin uppvärmt boende. Standarden är lagom enkel: utedass och vedkamin bidrar till känslan av genuinitet och det solcellsdrivna elnätet ger samtidigt bekvämt ljus och möjlighet att t.ex. ladda telefoner (som i och för sig med nöd och näppe bara då och då får kontakt med mobilnätet). Fantastiskt fin helpension! En frukostbuffé som inte lämnar något övrigt att önska! Enda problemet är att allt annat än hemlagade älgköttbullar kommer att kännas torftigt i fortsättningen! Och vilka goda och trevliga middagar! God mat och en bordsplacering som "tvingar" fram samtal med andra gäster! Härligt att kunna prata om dagen som varit, och att planera och diskutera morgondagens turer. Och hela tiden finns Håkan och Randi till hands. Förutom att servera maten så har de svar på alla frågor om lämpliga turer, om vägval, om traktens historia och om vad det egentligen är för djurspår man sett på fjället eller i skogen under dagen. Och, vilken natur! Otroligt vackra dalar och passager mellan mäktiga fjällbranter. Skoterledens bitvis "eländiga gupp" är det enda negativa... men det går ju att välja att gå bredvid dessa! Turerna utanför dessa leder bjöd på såväl sicksackande mellan snötyngda granar som på öppnare passager över myrar och sjöar och genom glesare fjällbjörkskog, och utan att se skymten av någon annan människa på flera timmar. Tack, Randi och Håkan! ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Almdalen i Hotagen

Rekommenderad av krille, Sverige (Sverige tor 12 mar 2020)
“Att värdera saker med ett kryss mellan 1-5 är känns svårt, för vad ska man relatera till? fyrstjärnigt hotell eller vad? Bottom line när det gäller Almdalen är iaf vi blev så väl mottagna och hade det så bra på alla sätt att jag tvivlar på att det finns nåt ställe som når upp till den nivån inom hela STF-sfären. Att komma upp till den anrika fjällägenheten där den tronar i sydbranten och träffa dess värdfolk är en upplevelse utöver det vanliga. Det småskaliga lågfjällsområdet erbjuder också en svårslaget intressant turterräng, med ständigt växlande vyer.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Fantastiskt

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 03 mar 2020)
“Magiskt ställe. Mitt i fjällvärlden med milsvid utsikt. Bara njut av stillheten. Åk skidor eller vandra. Den vedeldade bastun var fin efter en dag på fjället.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2021-02-26 18:18:44, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.