Abisko - Midnattssolsmiddag på STF Aurora Sky Station

Adress: 98107 Abisko Visa karta

92 %

11 av 12 rekommenderar
 • "Skulle du rekommendera detta till en vän baserat på din upplevelse?"

  Våra senaste 12 gäster svarar:

  • Ja

   92%

  • Nej

   8%

 • Totalupplevelse

  • "Ja"
   11
  • "Nej"
   1
 • "Midnatt på toppen"

  tisdag 25 jun 2019

  "Härlig vandring till toppen efter en fantastisk middag. Enda som saknades var solen. "

AO missnöjd
Sverige

"Illa planerad ersättningsaktivitet"

2   Dålig  Recenserad fredag 5 jul 2019

Pga av blåst blev den beställda midnattsolsmiddagen flyttad till turisstationen och det är helt OK för att ta sig up med liften när det blåser 23 m/sek i vindbyarna är knappast att rekomendera. Drt jag däremot vänder mig emot är hur ersättningsaktiviteten var ordnad. Det kändes som det var illa förberätt. Vi hade fått tiden 18:30 angiven som tid att samlas när vi fick besked om att turen upp på fjället var inställd, när vi var samlade kom vår gude och sa att det var inte samling före 19:00. Klockan 19:00 klämde vi ihop oss i biblioteket för en drink före maten och lite bristfällig information. Middagen som sedan serverades var mycket god så det kändes bra.

När middagen var uppäten samlades vi i kåtan utanför turiststationen, vi fick veta att vi hade tillgång till den fram till runt midnatt. Det serverades kaffe och tilltugg, men efter en trerätters middag var det inte av intresse. Vi fick veta att vi kunde följa med på en tur till en utsiktspunkt för att eventuellt kunna titta på midnattsolen och ville vi inte gå den kunde vi stanna och och gå en tur i omgivningarna med en guide (mycket luddigt beskrivet). Vi följde med på vandringen och där försvann guiden i full fart (en gick efter och samlade upp), en gång väntade han upp alla och när vi som var sist kom ikapp frågade han om vi också behövde vila lite innan han fortsatte. Det kändes inte särskillt proffsigt, den som leder turen ska se till att alla får vila utan att vi som kom sist ska känna oss som en belastning.

Väl uppe på utsiktspunkten serverads bubbel och lite tilltugg men det var också allt. Enligt beskrivningen av den ordinare turen skulle information om midnattsol ges men det fick vi ingen. Turen tillbaka gick på samma sått dvs att de piggaste försvann i fjärran och vi som tog det lite lugnt fick kommma när vi kom.

Att vädret ställer till problen tycker jag inte als är konstigt men att ersättningsprogrammet verkade vara ihopraffsat i sista minuten är inte OK. Det man har rätt att förvänta sig med tanke på priset är ett väl förberätt program som man får en beskrivningt av på samma sätt so den ordinarie turen. När vi frågade kunde vi inte ens få besked om vi skulle vara klädda för en vandring eller ej.

Med tanke på priset tycker jag att man kan förvänta sig mycket mer än det vi fick.

2  Totalupplevelse

Stockholmaren
Sverige

"Midnattvandring"

4   Mycket bra, rekommenderad  Recenserad tisdag 2 jul 2019

Tyvärr kunde vi inte åka upp till Aurora sky station då lyften stängdes av p g a stark vind. Personalen gjorde sin yttersta för att få en fin ersättning för aktiviteten. Mycket god och elegant middag som togs på restaurangen med fördrink på biblioteket. Mycket bra! En vandring gjordes för att se midnattssolen. Vi fick även biljetter till Aurora sky station som man kunde använda dagen efter, åka upp och beundra omgivningarna. Helt nöjd med aktiviteten.

4  Totalupplevelse

Sara
Sverige

"Midnatt på toppen"

5   Utmärkt, rekommenderad  Recenserad tisdag 25 jun 2019

Härlig vandring till toppen efter en fantastisk middag. Enda som saknades var solen.

5  Totalupplevelse

Nöjd
Sverige

"Midnattsolmiddag"

5   Utmärkt, rekommenderad  Recenserad måndag 16 jul 2018

Arrangemanget startade planenligt och vi nådde restaurangen i tid. Maten var bra men lite onödigt lång dödtid innan vandringen till toppen tog vid. Vandringen gick raskt och tempot var ok för alla som hade god kondition. Det var även en ledareledd grupp som kom efter i ett lugnare tempo.

På toppen hade vi ett helt makalöst bra väder, ca 20 grad C, nästan vindstilla och bara lite moln. Det var en underbar utsikt i midnattssolens ljus.

Hur arrangemanget skulle varit med 4 grad C, regn och blåst vill jag inte tänka på.

För oss var det iallafall en underbar upplevelse.

5  Totalupplevelse

Ammi
Sverige

5   Utmärkt, rekommenderad  Recenserad söndag 15 jul 2018

Härlig tur upp i linbanan

Mkt god mat

Just för mig, lite för jobbig tur upp på fjället, men jag klarade det.

Och det va så värt det.

Fantastisk utsikt och vacker midnattsol

Jätte trevliga och kunniga guider

5  Totalupplevelse

Build: 2019-10-23 18:47:58, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272@online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showreviews