Kebnekaise - Guidad tur via Östra Leden

Datum: Tisdag 7 jul 2020 - söndag 20 sep 2020 Visa karta

96 %

114 av 119 rekommenderar
 • "Skulle du rekommendera detta till en vän baserat på din upplevelse?"

  Våra senaste 119 gäster svarar:

  • Ja

   96%

  • Nej

   4%

 • Totalupplevelse

  • "Ja"
   114
  • "Nej"
   5
 • "Keb-guider"

  söndag 5 jul 2020

  "Fantastiska guider på vår topp-tur den 24/6! Även om tempot var högt så peppade de oss, som var sist i gänget, och hjälpte till. Det var tack vare dem som vi klarade att ta oss ..."

Tacksamma skåningar
Sverige

"Keb-guider"

5   Utmärkt, rekommenderad  Recenserad söndag 5 jul 2020

Fantastiska guider på vår topp-tur den 24/6! Även om tempot var högt så peppade de oss, som var sist i gänget, och hjälpte till. Det var tack vare dem som vi klarade att ta oss ända upp! Lugna och sansade med en otrolig kunskap om Kebnekaises natur. Stort och hjärtligt tack till Matti, Patrik och Isak!! :)

5  Totalupplevelse


Sverige

5   Utmärkt, rekommenderad  Recenserad tisdag 30 jun 2020

Lite för trångt vid frukostbuffén andra dagen, speciellt med tanke på Covid-19. Mer än 50 pers och avstånden hölls dåligt, lite för otydliga regler. Under normala förhållande hade vi tyckt att det var ok.

5  Totalupplevelse

Mari
Sverige

"Topptursförsök "

4   Mycket bra, rekommenderad  Recenserad måndag 29 jun 2020

En äventyrlig tur. Tyvärr kom vi inte hela vägen upp på toppen då det blåste för mycket.

Men fantastiska vyer och duktig turledare gjorde det väl värt allt.

Betydligt svårare än vad jag förväntade mig. Ett riktigt besvärligt stenparti i gränsen till glaciären. Sedan var Via Ferrata inte lätt. Det är högt upp på en klippa. Även om du sitter fast så befinner man sig på en klippvägg en bra bit upp ovanför glaciären.

Anser mig vara en vältränad 50+ med lite dålig balans och dåligt knä och jag klarade det men det var ett gränsfall emellanåt. Turguiden hjälpte mig att ingjuta mod. Ska du göra toppturen och är lite äldre så ta en ordentlig funderare innan och studera bilder och youtubefilmer på framförallt Via Ferrata så du vet vad du har att förvänta dig.

4  Totalupplevelse


Sverige

"Guid"

5   Utmärkt, rekommenderad  Recenserad onsdag 24 jun 2020

Vi hade två toppenguider som hjälpte oss upp på bästa sätt!

5  Totalupplevelse

Douglas
Sverige

"Fantastisk upplevelse!"

5   Utmärkt, rekommenderad  Recenserad måndag 22 jun 2020

Fantastisk upplevelse, vacker natur, bra guider och någonting man som Svensk bör försöka ge sig på!

Halv dåligt arrangerat med mötet inför klättringen och busstider (pga pandemin), bör mer tydligt avisera att det är en väldigt utmanande hike man skall utföra, samt klättring. Du som är höjdrädd eller ogillar risker, samt har dålig fysisk förmåga bör inte försöka dig på denna uppgift.

5  Totalupplevelse

S & B
Sverige

"Östra leden Kebnekaise "

5   Utmärkt, rekommenderad  Recenserad måndag 2 sep 2019

Klara och Nils var mycket bra guider. Inga problem med att hänga med i det tempot som hölls. Skulle vilja ha något mer stopp efter vi kom av glaciären på nedvägen för att kunna ta lite kort. Vädret hade klarnat och det var en fantastisk utsikt. Hade tyvärr dimma/moln när vi var på toppen.

Ser efteråt att man gärna kan ta östra leden upp och västra leden ned för att se båda vägarna.

5  Totalupplevelse


Sverige

"Topptur Kebne östra leden"

5   Utmärkt, rekommenderad  Recenserad torsdag 29 aug 2019

Fantastiskt spännande att bestiga Kebne via östra leden i relativt hårt väder med en riktigt bra guide (Nils)

5  Totalupplevelse

sp
Sverige

"fantastisk topptur"

5   Utmärkt, rekommenderad  Recenserad tisdag 27 aug 2019

Vårt topptursförsök var fantastiskt på alla sätt och vis! ganska krävande vandring med många olika inslag och klättring. jag som inte hade någon klättringserfarenhet klarade det, även om det bitvis var väldigt läskigt. Guiderna hjälpte oss igenom de svåra passagerna. Vi tog oss upp till toppen i strålande solsken.

Det var en ganska tuff vandring och två personer ur vår grupp var tvungna att bryta. det finns inte möjlighet att pausa utan man måste hålla jämn takt med gruppen. Några pauser var inplanerade under dagen, den längsta var 20 minuter. Hela vandringen tog 10 timmar upp och ner.

Jag är så nöjd och glad att jag fick göra detta, det var verkligen en upplevelse att minnas hela livet!

5  Totalupplevelse

Mash-Dy
Sverige

"Stress"

2   Dålig  Recenserad lördag 24 aug 2019

Toppturen för oss kan kortfattats med ett ord: Stress. Trots att vi är vana fjällvandrare var stressen avgörande i att vi fick vända oss utan att kunna genomföra det. Målet för hela turen var att genomföra den på tio timmar- oavsett. När vi ser tillbaka förstår vi att en viss information skulle hjälpa oss att kunna hantera tidspressen bättre. Vi kom fram kväll innan bestigning efter 19 km vandring och den kvällen gick till kl. 10:30 för informationsmöte och anpassning av utrutning och packning. Lunchpacketet som vi trodde är färdigpackat måste vi själva hantera. Visste vi att det finns så många moment att hantera precis innan påbörjad bestigning skulle vi komma fram en dag innan för att få tid att vila och stressa av. Min fru som hade drömmen att bestiga Kebnekajse fick utmättning efter första ettappen just p.g.a. stress som byggdes upp allt eftersom med alla oförutsägda moment sedan vi kom fram. En sak är klart: hade vi kommit fram en dag tidigare skulle vi vara helt utvilade och hon skulle kunna hantera den fysiska anstängningen bättre. Här menar jag information eller tips från er om sådana saker kan hjälpa mycket vid planering och bokning av vistelsen och turen. Att t.ex.: om ni planerar att vandra 19 km till stationen boka helst bestigningen en dag efter att ni är framme så att ni är utvilade. Att lunchpaket ska ni själva paketera den, Att utrustning måste anpassas innan avresa och måste bäras av er själva upp. Alla dessa detaljer är bättre att framföras som information vid bokning och inte komma fram som överraskning på plats. Bestiga Kebnekajse trots att den är fysisk ansträngande men måste även vara avstressande och psykisk befriande med tid för naturupplevelse, tycker vi.

2  Totalupplevelse


Sverige

4   Mycket bra, rekommenderad  Recenserad fredag 23 aug 2019

Infomöte var lite väl mycket om den sk stora backen och

att kunna hålla tempot, det var inget problem för min del. Klättringen sades det inte så mycket om, men den var hemsk (har ingen klättererfarenhet men heller inte upplevtmig som höjdrädd vi klättring på tex stegar, tak, ställningar). Men guiden vi hade var bra så det gick.

4  Totalupplevelse

Build: 2020-07-06 17:08:52, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.