STF Ljuder/Grimsnäs Herrgård B&B

Adress: 36053 Skruv  visa karta
Område: Glasriket (Naturnära)
Gästbetyg: 100% (12 av 12 rekommenderar) (5 recensioner)

Hotell | STF Grimsnäs Herrgård ligger inbäddad i vacker ekskog mitt i Småland, Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här bor du behagligt och ombonat i lantlig, naturskön och avstressande miljö.

Huvudbyggnaden är från 1850, men gården har funnits sedan mitten av 1500-talet och bebotts av flera adelsfamiljer. Här bor du bekvämt i våra personligt inredda rum med sköna resårsängar. Alla 15 rum är bäddade med svala manglade lakan, handdukar och sköna morgonrockar finns på rummet. Ekologisk frukostbuffé ingår alltid! I det trivsamma gästköket kan du laga egen lunch, middag eller bara ta en kopp kaffe och prata med andra gäster.

Grimsnäs Herrgård är ekologisk hela vägen inifrån köket och ut till vår markgräns. Vi serverar kravmärkt, ekologisk och närproducerad mat – allt tillagat med kärlek och omtanke! Restaurangen är öppen måndag till lördag på kvällarna, från midsommarafton t o m augusti. Vi kan dock alltid erbjuda mat till våra gäster mot förbokning, meja eller ring oss.

Naturen runt oss är naturskyddsområde och vårdas i samråd med Länsstyrelsen och Skogsstyrelsen. Detta innebär att våra gamla ekskogar och hassellundar är skyddade för all framtid. Vår verksamhet, gårdens mark och de betande korna är KRAV-certifierade.

Upplevelser i närområdet
Vill du vandra finns här allt från en promenadslinga på 500 meter till en 11 mil härligt lång vandringsled, Utvandrarleden, som går rakt genom gården. Den lilla Badsjön inbjuder till svalkande dopp och i Laxsjön kan du fiska inplanterad ädelfisk. Du kan köpa fiskekort hos oss.

STF Grimsnäs Herrgård är perfekt som bas för dagsutflykter i området. Besök glasbruken i Glasriket, Möbelriket, Kalmar med sitt vackra slott, spela golf på närliggande golfbanor, besök Nordens enda igångvarande handpappersbruk i Lessebo eller varför inte åka till Öland över dagen. Möjligheterna är många för allt detta finns inom en timmes bilfärd!

Varmt välkommen!

”Vistelsen på Grimsnäs herrgård utmärktes av den fantastiska servicen i kombination med den fina miljön. Rummet var också pittoreskt och rymligt. Vid middagen fick vi bra hjälp av ägaren/kocken att välja gott vin till den mycket goda middagen. Det var inga problem att ta med oss vinet ut i trädgården efter middagen....”

Rekommenderad av ayma
Sverige Sverige (mån 06 aug 2018)

”Mysigt och vackert boende i fin miljö. Frukosten var mycket bra. Vi åt middag en kväll och det var gott men lite väl dyrt. Vi bodde i själva herrgården och hade ett stort och vackert rum. Det var mycket varmt när vi var där så temperaturen var hög i vårt rum. Sköna sängar. Fin miljö ute som inbjöd till att sitta ner. ”

Rekommenderad av Naturvän
Sverige Sverige (tis 31 jul 2018)

Gästbetyg 100%

(12 av 12 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,6 av 5
Bemötande och service 4,8 av 5
Boendestandard 4,8 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4,4 av 5
Städning 4,9 av 5
Prisvärt 4,6 av 5
Frukost 4,6 av 5

Faciliteter och service

 • Handikappvänligt Husdjur tillåtna

Policy

 • Incheckning (tidigast)
  15:00
 • Utcheckning (senast)
  11:00

Kontaktinformation

Miljömärkning

 • KRAV-märkt servering

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

 • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
 • Du främjar en mer hållbar turism
 • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
 • Bästa pris för dig som medlem
 • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Kundservice

Boka med oss

 • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
 • Du främjar en mer hållbar turism
 • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
 • Bästa pris för dig som medlem
 • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället