STF Fågelsjö/Gästis Vandrarhem

Adress: Fågelsjövägen 239, 82050 Los
Område: Dalarna (Naturnära)
Visa karta
Gästbetyg: 79% 45 av 57 rekommenderar (22 recensioner)

Vandrarhem | Fågelsjö vandrarhem, även kallat Gästis, är ett vandrarhem beläget i natursköna Orsa Finnmark. Vandrarhemmet ligger en kilometer från Fågelsjö Gammelgård Bortom Åa och knappa tre kilometer från vägskälet vid väg E45.

Vandrarhemmet Gästis drivs idag av Fågelsjö Hembygdsförening men byggnaden är inte obekant med denna form av verksamhet. Byggnaden i sig har en lång historia både som gästgiveri men också som diverse/lanthandel där en hel del förändringar ägt rum under årens gång. Rummen har idag renoverats samtidigt som man försökt behålla den äldre stilen genom hela huset.

I området finns flera olika sevärdheter, bland annat Fågelsjö Gammelgård, där det äldre boningshuset och dess inventarier lämnades år 1910 för det nya ”Amerikahuset” som byggdes på andra sidan gårdsplanen. Detta gör att vi idag kan få en inblick i hur livet och vardagen kunde se ut för människor i en tid, så olik vår egen. Andra upplevelser i närområdet, väl värda att uppleva, är Hamra Nationalpark, Börningsbergets skogsmuseum eller varför inte ta chansen att hyra kanot eller båt för att undersöka vattnets väg genom traktens sjöar och åar!

Incheckning
Då vandrarhemmet inte har en bemannad reception utan drivs i samröre med Fågelsjö Gammelgård innebär detta att incheckning genomförs som själv-incheckning. Vanligen kan incheckning ske efter 17.30 om inte annat avtalats. Tiden för incheckning kan självklart diskuteras då vi kan se till att få ut nycklarna till den tid ni tänkt anlända. Nycklarna finner ni vid ankomst i en postlåda på vandrarhemmets högra gavel.

Husdjur
Vid önskan att boka ett husdjurstillåtet rum ber vi er vänligen kolla om ett husdjurstillåtet rum finns tillgängligt vid genomförande av bokning. Om så inte är fallet ber vi er att vända er direkt till oss för att via telefon eller mejl se tillgängligheten på ett sådant boende. Det är således INTE tillåtet att ha med husdjur i andra rum än det som är tillägnat detta.

Slutstädning
Slutstädning ingår inte vid bokning av boende, vilket gör att du som gäst förväntas lämna rummet som du själv skulle vilja anlända till det. Detta innebär således att om rummet inte är städat, så kommer vi att skicka en separat faktura för städningen som genomförts i efterhand. Vad gäller allmänna utrymmen ber vi er vänligen att ta undan efter er själva och att lämna platsen på ett sådant sätt som du själv skulle vilja möta den på!

Varmt välkomna till natursköna Orsa Finnmark! Vi önskar er en trevlig vistelse hos oss!

”Prisvärt boende av enkel standard. Det höll på att gå illa när vi kom dit mitt i natten eftersom nyckeln till ytterdörren ska ligga i en brevlåda men någon av de övriga gästerna hade tagit med den in. Ingen svarade på numret man kunde ringa så vi fick knacka på dörrar och fönster för att väcka någon som kunde öppna ...”

Rekommenderad av Jakob
Sverige Sverige (sön 12 sep 2021)

”Ok och enkelt boende på det sk Gästis. Vi upplevde det dock som lite annorlunda för att vara vandrarhem, som att bo hemma hos någon, som inte är hemma.”

Rekommenderad av Mats Olsson
Sverige Sverige (mån 16 aug 2021)

Gästbetyg 79%

(45 av 57 rekommenderar)
Totalupplevelse 3,9 av 5
Bemötande och service 3,7 av 5
Boendestandard 3,6 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,6 av 5
Städning 3,5 av 5
Prisvärt 3,9 av 5

Faciliteter och service

Cykeluthyrning <1 km till badplats Kanotuthyrning Familjerum Självhushållskök Husdjur tillåtna

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 761863003
Telefonnummer
+46 65730030
Gatuadress
Fågelsjövägen 239
82050 Los
Öppettider (reception)
1/1- 31/12

Hållbarhet

Hållbarhetslöftet

I det närliggande området


Det finns tyvärr inget att visa i det närliggande området. Prova istället en annan kategori.

I närheten avBoka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2021-09-16 10:27:30, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.