STF Ritsem

Adress: Ritsem 4, 98299 Gällivare  visa karta
Område: Laponia (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 87% (69 av 79 rekommenderar) (26 recensioner)

Gästbetyg: 87%

(69 av 79rekommenderar)
Totalupplevelse 4,2 av 5
Bemötande och service 4,8 av 5
Boendestandard 3,9 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,8 av 5
Städning 4,1 av 5
Prisvärt 3,7 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 1-10 av 26)

Vad vill STF med Ritsem?

Ej rekommenderad av Vandraren, Sverige (Sverige tis 15 sep 2020)
“Varken en trivsam Fjällstuga eller Fjällstation med stort utbud och bra mat - tror man ibland kallar det en Fjällanläggning....(?) Kostar dock i princip som en Fjällstation. Idag mest ett nödvändigt stopp i början/slutet som inte ger mycket för själen. Personal dock väldigt hjälpsam/trevlig. Med det centrala läget så skulle det väl passa med en riktigt bra Fjällstation här då vandringsleder i princip startar/slutar åt alla väderstreck. Med alla leder, fiske, och alla möjligheter till skidåkning med den stora fallhöjden på Akka så borde detta läge kunna vara ett perfekt läge för en större ambition. Jag tror inte detta skulle konkurrera med Saltoluokta som har sina meriter utan mer jämn spridning av besökare. Det skulle väl krävas ett nytt bygge med allt vad finansiering/drift innebär. Något bör ju göras nu är det varken eller.”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Sovutrustning

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 30 aug 2020)
“Fick ej sova i sovsäck. Dyrt hyra lakan”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 3 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Högst ocharmigt ställe, dessutom väldigt...

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 16 aug 2020)
“Högst ocharmigt ställe, dessutom väldigt dyrt. Inte alls prisvärt i jämförelse med fjällstugorna. Dock ligger ju stationen bra som första/sista anhalt på vandringen och personalen var jättetrevlig. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 5 av 5

Basic standard

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige ons 12 aug 2020)
“Being out in nowhere I have all the respect for the difficulties to keep a higher standard in the housing. Ritsem has a road connection though and I was a bit disappointed on the low standard. There was no hot water for the shower and one of two ovens did not work (there was a line to heat up the frozen pizzas sold in the cafe). We were a bit unlucky having neighbors with teenage children which we heard clearly through the paper walls, running in the corridors and slamming the doors (although, not only their fault, the doors were weirdly constructed to slam automatically). Considering the price (550 sek/pers) I think we could expect a bit more comfort. Despite that, it was clean, beds ok, the personnel was very nice and helpful and the atmosphere great with all hikers coming form (or going to) the wilderness. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 1 av 5

Mkt vacker utsikt ut mot Akka! Lite tråk...

Rekommenderad av Karin S, Sverige (Sverige mån 03 aug 2020)
“Mkt vacker utsikt ut mot Akka! Lite tråkiga omgivningar runt själva stugan. Mer som ett mellanlandningsställe, jämfört med andra stugor och stationer. Men som sådant funkade det jättebra.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Ritsem Semester 2020.

Rekommenderad av Ingemar , Manilyn ,Edvin ,Ola , Jean., Sverige (Sverige sön 05 jul 2020)
“Mycket trevliga dagar . Bra fiske. Underbar natur. Våra värdar var toppen. Underbar utsikt från Boendet. Vi kommer tilbaka :)”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 5 av 5

Ritsem en pärla i skanderna

Rekommenderad av Jonas Åkerström, Sverige (Sverige tis 30 jun 2020)
“Kom upp till Ritsem från Gällivare/Malmberget och fick se midnattsolen i sin glans. Gjorde en dags/nattur till Autajaure och fick se fjällsippor och sälg blomma för fullt,samtidigt som solen dippade i väst strax före midnatt bakom Stuor Sievgok fjället. Vädret förblev ljumt och fastän skuggorna föll långa lyckades östanvinden inte kyla ner vandraren, vilket var härligt. Ritsem är en naturlig passage till Padjelanta och hit hoppas jag kunna återvända i framtiden.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Bra, kunnig och servicevänlig personal i...

Rekommenderad av Hh, Sverige (Sverige tor 16 apr 2020)
“Bra, kunnig och servicevänlig personal i ett mycket bra boende och en fantastisk fjällmiljö. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

STF Ritsem

Rekommenderad av Lennart, Sverige (Sverige tis 14 apr 2020)
“Stf Ritsem med sin fina utsikt mot Akka-Pakte,har blivit mitt favoritställe i fjällen. Med många möjligheter till fina skoterturer. Dessutom nyrustad anläggning sedan 1 år tillbaka. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

En pärla

Rekommenderad av Marie, Sverige (Sverige ons 01 apr 2020)
“Denna fjällstation, som sällan omnämns bland STFs anläggningar, är en riktig pärla. Trevliga, välutrustade och ljusa gemensamhetsutrymmen som bjuder på en enastående utsikt över fjäll och sjö. Anläggningen är en sista utpost inför vandringar i Sareks och Padjelantas vildmarker. En välsorterad butik finns där du kan komplettera det sista inför ditt äventyr. Personalen är väldigt serviceinriktad och tillmötesgående när du har några frågor eller funderingar. Anläggningen är lite sliten men fräsch. Under de senaste åren har den dock genomgått en del renoveringar. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-11-20 18:05:14, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.