STF Grövelsjön Fjällstation

Adress: Grövelsjövägen 495, 790 91 Idre  visa karta
Område: Grövelsjön, Rogenområdet (Naturnära, Fjällområde)
Gästbetyg: 97% (1052 av 1089 rekommenderar) (267 recensioner)

Gästbetyg: 97%

(1052 av 1089rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 av 5
Bemötande och service 4,7 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3,9 av 5
Städning 4,3 av 5
Prisvärt 3,9 av 5
Om våra gästrecensioner: Gästernas recensioner är skrivna av våra kunder efter deras vistelse. Detta är gästernas åsikter och reflekterar deras upplevelser av vistelsen på denna anläggning. Poäng baseras på ett poängsystem mellan 1 till 5 där 1 är dåligt och 5 är utmärkt.

Individuella recensioner från våra gäster (visar 61-70 av 274)

Mat

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige fre 21 aug 2020)
“Varför bara en rätt vid middagen? För högt pris med 275:- kr för en svamp risotto ??? ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Receptionen/ Restaurang

Rekommenderad av Trannel, Sverige (Sverige fre 21 aug 2020)
“Den första kontakt vi fick i receptionen var inte bra. Nonchalant och ointresserad. Sen blev det bättre under tiden vi var där beroende vem som var i receptionen. Frukost mycket bra men middagen var inte speciell god, svamprisotto. Bara ett alternativ att välja på. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 3 av 5

Camping/ställplats

Ej rekommenderad av PP, Sverige (Sverige ons 19 aug 2020)
“Vi hade en fantastiskt fin vecka hos er. Toppenväder och fin vandring. Anläggning är fin och väl i ordning. Alla trevliga och hjälpsamma. Dock några minus och det gäller boendet med husvagn(husbil). Det finns egentligen bara två anledningar att komma tillbaka eller rekommendera boende med husvagn(husbil) hos er. 1: Fullt på alla andra ställen. Tex Sjöstugan 2: Att man har anhöriga/kompisar som bor hos er och vill vara nära dom. Vi fick hörnplatsen hos er vilket var tur och blev väldigt bra. I er text vid bokning framgår det inte att det i stort sett är omöjligt att ha förtält. Detta är ngt vi gärna vill ha då vi skulle stanna en vecka och har två hundar. Nu kunde vi sätta upp tältet tack vara hörntomten men dom andra platserna går det inte då det är alldeles för trångt och underlaget hårt grus. Ska 4 stycken husvagnar med tält stå rätt med 4 meter emellan behövs det (2,5+3+4)x4=38 meter. Detta bör framgå i beskrivningen samt så bör ni hålla lite kolla på hur vagnar/bilar placeras. Nu stod det väldigt tätt emellan tält/husvagnar. Ner till typ 1-1,5 meter emellan. Detta är alltså inga campingplatser i den bemärkelsen utan ställplatser på en hårdgjord grusplan. Ett STORT minus är latrin/toalett/disk. Den som har byggt detta kan måste ha misslyckats när man tänkt till. Att placera latrintömning i ett utrymme på ca 2x2,5 m där diskbänken står i en hörna och latrintömning i en med 1-1,5 meters avstånd är mer än grisigt och ofräscht. Vid tömning av latrin-/gråvattentankar kommer det alltid att skvätta lite omkring på golv etc. Här ska alla sedan klampa omkring när man skall diska och gå på toaletten. Ofräscht!! Gör om gör rätt!! Att hålla på och springa upp till ett kök och toalett uppe vid annexet eller huvudbyggnaden är inte praktiskt så det är inte ett alternativ. Flytta latrinen till en annan plats så är det löst. Som sagt var allt annars toppen och vi är nöjda trots allt. Vi fick en bra plats och allt. Men fixa beskrivningen och latrinen så kommer vi igen annars finns ju Sjöstugan som ett bra alternativ.”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 2 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 3 av 5

Kunnig och trevlig personal. Superbra me...

Rekommenderad av Gustav , Sverige (Sverige ons 19 aug 2020)
“Kunnig och trevlig personal. Superbra med uthyrning av utrustning. Extra plus för ekologisk mat i restaurangen - mer sånt även i butiken. ”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Fantastiskt område men bedrövliga leder

Rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige tis 18 aug 2020)
“Även om det är Länstyrelsen som har ansvaret för lederna, så borde STF vara på dem att göra något åt de bedrövliga lederna i och omkring Grövelsjön - sämre underhållna leder har jag aldrig upplevt och då är jag en van fjällvandrare... ledsen över att behöva skriva detta, men något måste göras ... hälsningar Jens o Lena”
Totalupplevelse 5 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 4 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 5 av 5

Anläggning i behov av lite uppdatering

Rekommenderad av Ellinor, Sverige (Sverige tis 18 aug 2020)
“4-bädds rum i huvudbyggnaden. -Dåliga madrasser och kuddar, mycket obekvämt. -Myggnätet för fönstret var felgjort och för litet, dvs täckte inte hela fönstret. Gäller fler rum som jag besökt tidigare år. -Mycket lyhört, medtag öronproppar! +Rymligt och bra stuvutrymmen +Rent och fräscht, bra städning! +Bra dricksvatten, väl fungerande duschar med bra tryck. Anläggningen -Limmet slut i trollverkstaden. Gick inte att frambringa på ngr dagar enl receptionen. Vi köpte eget i stationens butik.... -En liten renovering av figurer behövs på trollstigen. -Trasiga glödlampor i gästköket, 6-7 st. -Lite mer fantasi skulle önskas på frukostbordet, blev tjatigt efter ngr dagar +Att trollstigen och trollverkstaden finns. Anledningen till vårt val av resmål. + Stor uthyrning inkl kanoter som vi hyrde +Trevlig personal +Gott bröd till frukost”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 1 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 5 av 5
Prisvärt 4 av 5

Trevlig fjällstation

Rekommenderad av Anonym, Danmark (Danmark tis 18 aug 2020)
“Fina utomhus möbler på framsidan. Lite mera skröpliga på baksidan, skal se sig om innan man sätter sig. Fin fördelning av gästerna i stora salen till middag. Det var tryggt. Men om morgonen upplevde jag folk som stod och pratade över maten. Det gjorde jag dem uppmärksam på. Där tycker jag att personalen hade en viktig roll att kontrollera avstånd mm. Men det så jag inte . Med hänsyn till personal skall de också vara uppmärksamma speciellt i denna tid. Flera av våra vaner går på reflex, man tager handen upp i håret, i nacken eller i ansiktet. Det ville jag gärna ha sett inte att förekomma. Vi har besökt fjällstationen många gånger men första gången med övernattning. Vi talade om att komma tillbaka igen. Middag och frukost var i topp.”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 5 av 5
Boendestandard 4 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Något bedagad station på underbar plats

Rekommenderad av Fjällglad familj, Sverige (Sverige tis 18 aug 2020)
“Stationens läge mitt i fjället är den stora kvaliteten med anläggningen i Grövelsjön! Underbart med direkt närhet till kalfjäll och äventyr för alla nivåer av vandrare (och skidåkare). Bra tips på leder/utflykter och fint utbud av utrustning att hyra. Själva boendet känns Dock bedagat med trånga rum, obekväma sängar och täcken/kuddar. Trångt och lyhört i korridorerna och, särskilt i Covid-tider, ett alltför underdimensionerat gästkök. Att det saknas diskmaskin i köket är obegripligt, både med tanke på smittspridning, effektivitet i köket och stationens allmänt höga hållning gällande hållbarhet. Vi undvek restaurang denna gång, gissningsvis är stationen mer välfungerande för gäster med helpension. Den ursprungliga byggnadens 1930-talsdetaljer är fina, men som helhet andas stationen mer trist 1980-tal och är i behov av en uppdatering. Rumspriset är alltför högt för den service och komfort som erbjuds och för en familj som stannar läge kan en stuga i närområdet vara ett bättre alternativ! ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 3 av 5
Prisvärt 2 av 5

Sation på fjället

Rekommenderad av Kmson, Sverige (Sverige tis 18 aug 2020)
“Stationen är genuin och har ett verkligt fjällnära läge. Du kommer upp på fjället på bara någon minut. Älskar det praktiska o rustika huset. Restaurangen ha en del att önska och självhushållet skulle behövts anpassas för att vara lite mer Coronasäkert. ”
Totalupplevelse 4 av 5
Bemötande och service 4 av 5
Boendestandard 5 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 5 av 5
Städning 4 av 5
Prisvärt 4 av 5

Ställplats husbil

Ej rekommenderad av Anonym, Sverige (Sverige sön 16 aug 2020)
“Jag bodde i husbil, hade en ställplats, men platsen var dålig och tråkigt placerad. På tok för mycket folk utan respekt för Covid-19. ”
Totalupplevelse 3 av 5
Bemötande och service 3 av 5
Boendestandard 2 av 5
Faciliteter (dusch, wc etc) 3 av 5
Städning 0 av 0
Prisvärt 0 av 0

I närheten av



Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället

Boka med oss

  • Personliga boenden och schyssta upplevelser i hela Sverige
  • Du främjar en mer hållbar turism
  • Överskottet går tillbaka till Sveriges största ideella förening för upptäckare
  • Bästa pris för dig som medlem
  • Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det vid bokningstillfället
Build: 2020-09-23 19:01:06, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6656.cbischannel-15272.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.